Virtuózok V4+ 2021
×

Határtalan tehetségek a Virtuózok V4+ nemzetközi döntőjében

Döntőjéhez érkezik a Virtuózok V4+ pénteken 20.35-kor a Duna Televízióban. A klasszikus zenei tehetségkutató idén is nemzetközi színtéren valósul meg, a Visegrádi Négyek mellett Horvátország részvételével. Öt nemzet tíz kiválósága lép színpadra világsztár zsűritagok, HAUSER és Plácido Domingo előtt.

Hétről-hétre ifjú művészek varázsolták el a Virtuózok V4+ nézőit. A magyar válogató adások után négy tehetség kapott lehetőséget, hogy hazánkat képviselhesse, és nemzetközi szinten is megmutathassa tudását. A nemzetközi elődöntőkben a zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei foglaltak helyet: Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes, Peter Valentovic szlovák karmester, Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató, valamint Petar Culic horvát gitárművész. A december 17-i adásban is a nemzetközi zsűrinek kell értékelnie a résztvevő országok fiataljait. Az egyszemélyes „szuperzsűri” szerepét ismét Maestro Plácido Domingo világhírű operaénekes-karmester tölti be. Mellette még egy világsztár csatlakozik az ítészekhez, Horvátországot már a csellóművész, HAUSER képviseli. A világhírű csellista szerint a mostani mezőnyben nagyon sok kimagasló tehetség van. „Minden versenyző különböző, de mindig vannak, akik kitűnnek társaik közül, náluk egyből érezhető, hogy Istenadta tehetségek. Ilyen jó néhány feltűnt a mostani Virtuózokban, ők igazi zsenik” – hangsúlyozta HAUSER.

A döntőbe mind az öt országból két kiemelkedő tudású zenész jutott be. A két magyar finalista, Braun Áron marimba játékával, míg Oláh Vilmos virtuóz gitárjátékával győzte meg a zsűrit. A fellépőket ezúttal is Magyarország egyik legnevesebb szimfonikus zenekara, a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével. A verseny résztvevői a klasszikus zene jövőjét jelentik, olyan magas színvonalat képviselnek, amely a világon bárhol megállná a helyét.

A Virtuózokkal kapcsolatos minden információ megtalálható a műsor weboldalán.

Virtuózok V4+ döntő – december 17-én 20.35-től a Duna Televízió műsorán!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => (Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2021/12/Virtuzok-V4_nemzetközi-zsűri_foto_Virtuozok_Kaszner-Nikolett-e1639645066732.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További cikkek