×

Ízőrzők Sárpilis

Sárpilis a Sárköz településeinek egyik gyöngyszeme, ahol a népművészet hagyományainak minden ágát őrzik és megélik az emberek. Ezen a csendes, nyugodt, hétszáz fő körüli lélekszámú településen a legszebb épületben rendezték be a tájházat. Több népi alkotó munkáit is megcsodálhattuk itt, köztük Holczné Szodorai Kinga népművészeti ihletésű alkotásait. Kolbert Margiték szép portájára is ellátogattunk, hogy megnézhessük gazdag családi gyűjteményüket.
Sárközi népdalokat hallhattunk a Tüskerózsa Dalkör előadásában, a helyi táncokkal és gyönyörű népviselettel pedig a Gerlicemadár Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagjai örvendeztettek meg bennünket, akiket a nagyszerű Csurgó Zenekar kísért.
Kovács János Venesz-díjas mesterszakács gyermekkori emlékei és saját gyűjtése alapján válogatta ki az Ízőrzők műsorába a következő hagyományos, ízletes ételeket, amelyek receptje mellé sok érdekes információval is szolgált: Fokhagymás kófic buggyantott tojással, Bableves metélttésztával és törött bab, Káposztás harcsa, Marhaszelet paprikás krumpligombóccal, Édeskáposzta fasírozottal és Gyümölcsös habos lepény.

További videók