Henrik Ibsen: Nóra - karácsony Helmeréknél

A szövegkönyvet Kúnos László fordítása alapján Szabó-Székely Ármin és Székely Kriszta írta. Díszlettervező: Balázs Juli. Jelmeztervező: Nagy Fruzsina. Dramaturg: Szabó-Székely Ármin. Zene: Matisz Flóra Lili. Rendezte: Székely Kriszta
Minden házasságban előbb-utóbb eljön az a pont, amikor a dolgok a legrosszabbra fordulhatnak. Ami ezután következik, az vagy a túlélés vagy az elválás játszmája. A Nóra befejezése 1879-ben botrányt robbantott ki: egy nő elhagyja a férjét és a gyerekeit. 2016-ra új kérdések fogalmazódtak meg, amelyek új válaszokat kívánnak. Lehetséges-e két ember együttélése megalkuvás nélkül? Meddig játszhatóak a leosztott szerepek? Mikor lesz a szövetségből árulás? Nők és férfiak, felnőttek és gyerekek, hatalom, pénz, színlelés - karácsony Helmeréknél.
A 2017-es POSZT szakmai zsűrije a darabban nyújtott alakításáért az évad legjobb női főszereplőjének választotta Ónodi Esztert. A legjobb rendezésért járó díjat pedig Székely Krisztának ítélték.
A színikritikusok 2017-ben az alábbi díjakat szavazták meg az előadásnak: A legjobb női főszereplő: Ónodi Eszter, A legjobb jelmez: Nagy Fruzsina, A legígéretesebb pályakezdő: Székely Kriszta.

További videók