×

Dokuzóna Digitális oktatás Battonyán a koronavírus idején; Virtuális hídból valóságos iskola; Virtuális hídból valóságos iskola

A Pedagógusok Szakszervezete kezdeményezése alapján 1991-ben november 22-t a magyar közoktatás napjának nyilvánították. A jelenlegi járványügyi helyzet két szomorú híre, valamint az oktatásban bekövetkezett változások alapján készült mai adásunk.

DIGITÁLIS OKTATÁS BATTONYÁN A KORONAVÍRUS IDEJÉN
2020. – Pandémia - Március közepétől zárva voltak az óvodák és az iskolák, a foglalkozásokat és az órákat más módszerekkel tartották meg. A battonyai román óvoda és iskola is különböző online felületeken próbálta lekötni a gyerekek figyelmét. Talán egyetlen megkérdezett pedagógus sem gondolt soha arra, hogy a foglalkozásokat otthon ülve, a számítógép mellett tartja meg.

VIRTUÁLIS HÍDBÓL VALÓSÁGOS ISKOLA
November 15-én koronavírus fertőzésben elhunyt Győrvári Gábor, a pécsi Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont igazgatója, aki több, mint negyed évszázadon át állt a horvát iskola élén. Az iskoláról 2010-ben készült riportfilmmel emlékezünk rá.

BALOGH LAJOS „PACI” EMLÉKÉRE
November 2-án, 28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklórzenész, zenetanár, Józsefváros önkormányzati képviselője,Balogh István Lajos, közismert nevén Paci.

További videók