Nézze vissza a Versmaraton 2023, 20:00 – 21:00 órás közvetítését!

Vendégeink Győri László, Kodolányi Gyula, Novák Valentin, Rékai Anett, Turczi István és Völgyi Anna. Moderátor: Zsille Gábor

Győri László
(1942, Orosháza) József Attila- és Radnóti-díjas költő. A Kilencek tagjaként indult. Az ELTE magyar–könyvtár szakán végzett. A salgótarjáni, a kaposvári és a tatabányai me­gyei könyvtárban, majd Budapesten, az 1956-os kutatóintézet könyvtárában dolgozott. Legutóbbi kötete: Aki ha voltam.

Kodolányi Gyula
(1942, Budapest) Kossuth-, József Attila- és Mikes Kelemen-díjas költő, író, műfordító, amerikanista. Az Európai Tudományos Művészeti Akadémia tagja. 1970–2009 között az ELTE BTK Angol Tanszékén és amerikai egyetemeken tanított. 1992-től a Magyar Szemle főszerkesztője, 2010 óta a Hungarian Review szerkesztője. Legutóbbi kötete: Szabadulószoba, félelem nélkül.

Novák Valentin
(1969, Budapest) Fehér Klára-díjas költő, író. Az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Budapesten él. Legutóbbi kötete: A látszat szent.

Rékai Anett
(1999, Budapest) Málik Roland-díjas költő. Az ELTE skandinavisztika szakos hallgatója. Önálló kötete még nincs.

Turczi István
(1957, Tata) Babérkoszorú-, József Attila-, Eminescu- és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító. A Parnasszus folyóirat és könyvkiadó igazgató-főszerkesztője. 2005-től a Magyar Írószövetség Költői Szakosztályának elnöke. A Magyar PEN Club főtitkára, a Költők Világkongresszusa alelnöke. Legutóbbi kötete: Reggelre megöregszünk.

Völgyi Anna
(1991, Körmend) költő, író, biológus. 2020 óta publikál folyóiratokban. Legutóbbi kötete: Karamellás kétszersült.

Olvasson tovább