×

Nézze vissza a Versmaraton 2021, 20:00 – 21:00 órás közvetítését!

Vendégeink Falusi Márton, Győri László, Lennert Móger Tímea és Nagy Zsuka. Moderátor Deák Dóra.

Falusi Márton
(1983, Budapest) József Attila, Bella Ist­ván-, Nagy Gáspár- és Junior Prima-díjas költő, szerkesztő. 2007-ben végzett az ELTE jogi karán. 2019-ig a Hitel versszerkesztője, 2009-től a Könyves Szövetség elnöke. Az MMA MMKI tudományos munkatársa. 2020-tól a Magyar Művészet főszerkesztője. Legutóbbi kötete: Kiöltözünk és bemosakszunk.

Győri László
(1942, Orosháza) József Attila- és Radnóti-díjas költő. A Kilencek tagjaként indult. Az ELTE magyar–könyvtár szakán végzett. A salgótarjáni, a kaposvári és a tatabányai megyei könyvtárban, majd Budapesten, az 1956-os kutatóintézet könyvtárában dolgozott. Legutóbbi kötete: Éjszakai híd.

Lennert Móger Tímea
(1981, Zombor) költő, újságíró, szerkesztő, művelődésszervező. A vajdasági Doroszlón él. A Nyugat-Bácska Portál szerkesztője, a Magyar Szó külmunkatársa. A Fiatal Írók Szövetsége és a Magyar PENClub tagja. 2013-ban Menni vagy nem lenni című forgatókönyvéből kisjátékfilm készült. Legutóbbi kötete: Falvédőszövegek.

Nagy Zsuka
(1977, Nyíregyháza) Bella István- és Ratkó József-díjas költő. 2017-ben a Tokaji Írótábor díjában részesült. A Nyíregyházi Főiskolán és a Miskolci Egyetemen végzett. Középiskolai tanár Nyíregyházán. A Kölcsey Társaság elnökségi tagja, a Szabolcsi Írók Társaságának titkára. Legutóbbi kötete: delej.

Videó ajánló

Olvasson tovább