×

Nézze vissza a Versmaraton 2021, 17:00 – 18:00 órás közvetítését!

Vendégeink Murányi Zita, Nagy Lea, Serfőző Simon és Zalán Tibor. Moderátor Csűrös Csilla.

Murányi Zita
(1982, Budapest) Bródy Sándor-díjas költő, író, újságíró. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett 2010-ben. Legutóbbi kötete: (v)érző fa.

Nagy Lea
(2000, Szolnok) Debüt-díjas költő, festő. Buda­pesten él. 2017 óta publikál. Az Irodalomismeret szépirodalmi rovatának munkatársa. Legutóbbi kötete: Légörvény.

Serfőző Simon
(1942, Zagyvarékas) Kossuth-, József At­tila-, Radnóti- és Arany János-díjas, Balassi Bálint-emlékkarddal jutalmazott költő. A Hetek tagjaként indult. A Magyar Művészeti Akadémia tagja. A Napjaink szerkesztője, az Új Holnap főszerkesztője, majd főmunkatársa, 1993-tól a Felsőmagyarország Kiadó vezetője. Legutóbbi kötete: Arcunk az ég.

Zalán Tibor
(1954, Szolnok) Babérkoszorú-, József At­tila-, Radnóti-, Graves-, clevelandi József Attila-, Madách-, kétszeres Csokonai-, Szép Ernő-, Nagy Gáspár- és Mészöly Miklós-díjas, Quasimodo-emlékdíjas költő, író, dramaturg. A szegedi JATE bölcsészkarán szerzett magyar–orosz szakos diplomát. A Kortárs, a chicagói Szivárvány, az Iskolakultúra, a Kelet, a Várucca és a Magyar Teátrum szerkesztője. Legutóbbi kötete: Ruhatárban felejtett kabátok.

Videó ajánló

Olvasson tovább