×

Nézze vissza a Versmaraton 2021, 16:00 – 17:00 órás közvetítését!

Vendégeink Kopriva Nikolett, Kovács István, Lackfi János, Nagy Gábor és Rónai-Balázs Zoltán. Moderátor Tarics Péter.

Kopriva Nikolett
(1996, Munkács) költő, prózaíró. Tanul­mányait a Debreceni Egyetemen, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztétika mesterszakán végezte. Mórahalmon él. Legutóbbi kötete: Amire csak a fák emlékeznek.

Kovács István
(1945, Budapest) Széchenyi-, Babérkoszorú- és József Attila-díjas költő, író, történész, műfordító. A Magyar Érdemrend Középkeresztjének birtokosa, Krakkó díszpolgára. Az MTA Történettudományi Intézetének főmunkatársa, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A Ki­lencek költőcsoport tagja. Legutóbbi kötete: Shakespeare a Corvin közben.

Lackfi János
(1971, Budapest) József Attila-, Gérecz At­tila-, Déry Tibor-, kétszeres Quasimodo-, Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító. Az ELTE magyar–francia szakán végzett. 1994–2013 között a Pázmány Péter Kato­likus Egyetem tanára. A Nagyvilág és a Dokk szerkesztője. Legutóbbi kötetei: Van tüzed?

Nagy Gábor
(1972, Körmend) József Attila- és Bella Ist­ván-díjas költő, író, irodalomtörténész. A Magyar Művé­szeti Akadémia tagja. A debreceni KLTE magyar–német szakán végzett, az irodalomtudomány doktora. A Széphalom Könyvműhely, a Magyar Napló, jelenleg a Hitelszerkesztője. Legutóbbi kötete: Kijátszott holnap.

Rónai-Balázs Zoltán
(1970), költő, író, művészeti író. Ta­nulmányait a békéscsabai Tessedik Sámuel Főiskola hu­mán szervezési szakán végezte. 2013-tól a hochroth Budapest kiadói projekt főszerkesztője. 2019-től az Országút irodalmi rovatszerkesztője. Legutóbbi kötete: Lócipő.

Videó ajánló

Olvasson tovább