Nemzeti Vágta

Kisorsolták a 13. Nemzeti Vágta előfutamait

A vírushelyzet miatt a megszokottaktól eltérően, szűk körben és online közvetítésen keresztül sorsolták ki a Nemzeti Vágta idei döntőjének előfutamsorrendjét.

Idén helyszíni közönség nélkül rendezik meg a versenyt október 10-én és 11-én a fővárosi Hősök tere körül felállított különleges pályán, az érdeklődők a közmédia közvetítésével követhetik figyelemmel a programokat.

“Egyszerre kell őriznünk a vágta értékeit és figyelnünk a biztonságra, ezért döntöttünk úgy, hogy idén közönség nélkül rendezzük meg a versenyt. A közmédiával hónapok óta dolgozunk azon, hogy minél magasabb minőségben tudjuk bemutatni az eseményt a televízión keresztül. Reméljük, a megszokott hangulatot a készülékeken keresztül is át tudjuk adni” – mondta Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke.
Kiemelte: biztonsági és járványügyi protokollt készítettek, hogy a biztonságra maximálisan figyelve szervezzék meg az eseményt.

Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató kitért arra, hogy a televízión keresztül minden korábbi évben megszokott programot figyelemmel kísérhetnek a nézők: a kishuszár vágtát, melyen 18 település fiataljai versengenek, a méneshajtást a szilvásváradi lipicai ménessel, a huszárság minden elemét felvonultató történelmi bemutatót, a magasugrató- és kocsitolóversenyt, valamint a nemzetközi futamot.
Utóbbit ezúttal Magyarországon élő külföldi lovasok részvételével rendezik meg. A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok arab ménesének shagya-arab lovain idén Mexikó és India képviselője is versenyez.
Az előfutamokat a szombati versenynapon rendezik meg, ezek első két helyezettje és a legjobb időt futó 3. helyezett jut be a másnapi elődöntőkbe. A döntőt október 11-én, vasárnap este rendezik meg.

1. futam: Soltvadkert, Debrecen, Örkény, Abony, Előpatak, Csemő
2. futam: Dunaszerdahely, Decs, Vácduka, Hortobágy, Csetény, Mezőgyán
3. futam: Szuhakálló, Kézdialmás, Hatvan, Hernádkak, Békéscsaba, Heves
4. futam: Nyárasd, Domonyvölgy, Kisnémedi, Tiszafüred, Temerin, Kisbér
5. futam: Mezőberény, Hodos, Oromhegyes, Füzérradvány, Csabrendek, Farkaslaka
6. futam: Felsőpakony, Piliscsév, Szabadka, Ajak, Gyenesdiás, Sármellék
7. futam: Bábolna, Kötegyán, Hosszúfalu, Tata, Vezseny, Lendva
8. futam: Zirc, Keszthely, Sarkad, Nyíregyháza, Kovászna, Alsópáhok
9. futam: Báránd, Mándok, Mád, Baja, Maglód, Tallós
10. futam: Érsekhalma, Sződ, Zenta, Kishegyes, Jakabszállás, Sepsiszentgyörgy
11. futam: Őcsény, Orosháza, Hajós, Látrány, Szilvásvárad, Kunadacs
12. futam: Érd, Porva, Kézdivásárhely, Kétegyháza, Iklad, Ősagárd

forrás: MTI/vagta.hu

További olvasnivalók