Bokor Barna szerepálma volt Bethlen Gábort eljátszani a Tündérkertben

A lenyűgöző látványvilágú Tündérkert befejező része pénteken 21 órától látható a Dunán. A szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozatban Bethlen Gábort megformáló Bokor Barna színművész a Szerencse Szombat vendégeként szerepálma beteljesülésének nevezte sorozatbeli karakterét.
 

Már a forgatókönyv olvasásakor úgy gondolta Bokor Barna, hogy Bethlen Gábor alakja közel áll hozzá, és később már azt érezte: ezzel egy álma teljesült be. „Mindenképpen álomszerű, ami az elmúlt időszakban történt velem a Tündérkert forgatása alatt, Bethlen Gábor megformálása során. Nevezhetjük őt szerepálmomnak is” – fogalmazott a színművész a Duna szombat esti műsorában. A Szerencse Szombat vendégeként kifejtette, sokat olvasott a későbbi erdélyi fejedelemről, hogy megtudja, mi foglalkoztatta, motiválta őt, és milyen belső vívódásokkal küzdött.

A Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján forgatott szériáról azt mondta: van benne ugyan elképzelt valóság, de reális történelmi tényeket mutat be a ma emberének is élvezetes, látványos módon.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Megafilm Service és az MTVA koprodukciójában készült különleges látványvilágú, nyolcrészes Tündérkert sorozat pénteken véget ér. A befejező epizódot 21 órától láthatják a Dunán. Előtte 20:50-től Tündérkert pillanatok címmel láthatnak színészekkel és alkotókkal készített interjúkat és tudhatnak meg tőlük kulisszatitkokat a forgatásról. Az eddigi részek újranézhetők a sorozat Médiaklikk-oldalán.

Tündérkert: befejező rész pénteken 21 órától a Dunán.

Szerencse Szombat – minden szombaton 18:45-kor a Dunán.