Fegyverkészítő csapat dolgozott a Tündérkert kellékein

Díszlet- és jelmeztervező csapat, berendezők, sőt külön fegyverkészítők dolgoztak azon, hogy megidézzék a 17. századi Erdély misztikus világát a Dunán péntek esténként látható Tündérkert epizódjaiban. A különleges látványvilág megszületésének részletiről a látványtervezőtől, Pintér Rékától tudhattak meg érdekességeket az M5 nézői.
fotókredit: Megafilm Service

Komoly csapatmunka eredményeként motívumokban gazdag, színes és különleges világ született meg a Megafilm Service és az MTVA koprodukciójaként, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült nyolcrészes Tündérkert sorozatban. Az M5 Librettó című műsorában a szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat látványtervezője, Pintér Réka elmondta: az ő feladata az volt, hogy egy vízió alatt tartsa a széria látványvilágát, együttműködve – a többi között – a díszlet- és jelmeztervező, valamint fegyverkészítő csapattal. Volt negyven olyan kard, amelyet a szereplők sohasem használtak, mert kifejezetten a jelmez részei voltak. Ezen kívül készítettek ötven magyar szabályát, negyven egyenespengéjű és harminc janicsár kardot, valamint három ágyút is.

„Báthory Erzsébet világát a kőbányai pincerendszerbe helyeztük és a francia történelmi filmekhez hasonló világítással dolgoztunk mind az ispotálya, mind a trónterme megjelenítésénél. Különleges elemként például az erdélyi fa álmennyezetek struktúráját a padlómintába építettem be, ezáltal érezhetővé vált a korabeli erdélyi tér hangulata” – árult el érdekességeket munkájáról a látványtervező. Ennek a helyszínnek további különlegessége, hogy külső és belső tere a valóságban kétszáz kilométerre fekszik egymástól. A Báthory-család címerének a motívumai, színei és maga a sárkány is fellelhető a jelmezeken és a berendezési tárgyakon. A Báthory-család tagjai vörös-arany-fekete kosztümökben vannak, a sárkánypikkelyek a páncélokon is láthatók, továbbá Báthory Erzsébet kendőjét és köpenyét is sárkány díszíti.

A teljes beszélgetés a Librettó Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

A sorozat hetedik, utolsó előtti epizódját pénteken 21 órától láthatják a Dunán. Előtte 20:50-től Tündérkert pillanatok címmel láthatnak színészekkel és alkotókkal készített interjúkat és tudhatnak meg tőlük kulisszatitkokat a forgatásról. Az eddigi részek újranézhetők a sorozat Médiaklikk-oldalán.

Tündérkert – pénteken 21 órakor a Dunán.

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.