A Toldi című animációs sorozat utolsó részeit vetíti hétvégén a Duna Televízió

Október 24-én, vasárnap este vetíti a Duna Televízió Jankovics Marcell utolsó mesterművének, a Toldi animációs sorozat kétrészes záróepizódját. Arany János Toldi Miklós legendáját feldolgozó elbeszélő művének nagyszabású animációs sorozata a finálé után a Médiaklikkre is felkerül, ahol ingyenesen megtekinthető lesz.
 

A 2017-es Arany János-emlékévben, az MTVA által meghirdetett pályázat eredményeképpen a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban megszületett Toldi bemutatásával évtizedek után ismét nagyszabású animációs filmmel büszkélkedhet a hazai rajzfilmgyártás. Az epizódokat szeptember 19-től, vasárnaponként 19:40-től láthatja a közönség a Duna Televízión. Az iskolai kötelező olvasmányok kiemelt darabját látványos és élvezetes módon tárta a közönség elé a közmédia főcsatornája, Jankovics Marcell páratlan munkájának köszönhetően. Az adaptációt a szakma és a tévénézők is elismeréssel fogadták, sok családban értek véget a vasárnap esték a Toldi aktuális részeivel. A magyar lovagi mondakör egyik legjelentősebb szereplőjének legendáját feldolgozó tévésorozat azonban október 24-én, vasárnap befejező részéhez érkezik, amelyet a megszokott időben, 19:40-től vetít a Duna Televízió.

A sorozat alkotói bíznak benne, hogy az új adaptáció befogadhatóbbá és érthetőbbé teszi Arany János klasszikus művét. A Toldi epizódjai a vasárnapi, utolsó adás után a Médiaklikk.hu weboldalon is elérhetők lesznek.

Borítókép: Fotókredit: Toldi animációs filmsorozat, készítette a KECSKEMÉTFILM Kft. az MTVA megbízásából az EMMI támogatásával. © Jankovics Marcell, MTVA

Kapcsolódó tartalmak