Erős és szerény – így látják a gyerekek Toldit

Mondj verset a nagyival! címmel írt ki pályázatot a Toldi című animációs sorozat bemutatása alkalmából az MTVA, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthattak be videós pályaművet az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával. A sok-sok beérkezett videó közül szakmai zsűri választotta ki a legjobb hatot, amelyeket a nézők is megnézhetnek az Almárium adásaiban.

Szerény, erős és jószívű – így írták le Toldi alakját azok a gyerekek, akik nagyszüleikkel szavalták az Arany-mű egy-egy részletét a Mondj verset a nagyival! címmel kiírt pályázat kapcsán. Az Almáriumban a legjobb hat pályaművet beküldő unoka-nagyszülő párosból már kettőt a nézők is megismerhettek.

Irodalomtanárként Szentirmai Editnek volt már tapasztalata a verstanításban, aki most unokáival, Buzás Csanáddal és Buzás Csaba Csongorral fogott neki a Toldinak. A felkészülés során sokat nevettek, sőt folytatják is majd a verstanulást.

Badacsonyi Lajos az apukájától 1955 karácsonyán kapott Toldi-könyvből tanította unokájának, Zéténynek az elbeszélő költeményt, és reméli, az édesapjától örökölt népművészet és versek iránti szeretet a génekben tovább öröklődik és visszaköszön majd a most 8 éves kisfiúban.

Az Almárium nézői hétről-hétre újabb nagyszülő-unoka párossal találkozhatnak, és hamarosan az is kiderül, hogy a hat legjobbnak ítélt pályázó közül ki nyeri a fődíjat, a családi kikapcsolódást a taksonyfalvai Toldi Panzióban.

A Toldi animációs sorozat dupla részeit vasárnap esténként 19.40-től láthatják a nézők a Duna Televízióban.

Kapcsolódó tartalmak