A magyar jazz rádiója

2024. június 17 – 23.

 

Jazz, rock és afro hatások a Tomor Barnabás Trió koncertjén a Budapest Jazz Clubban. Június 18-án Tomor Barnabás, Usztics Péter és Szumper Ákos sokszínű zenei palettával várja a közönséget egy igazi klubkoncertre!

A formáció új felállásában 2019 óta zenél, a trió repertoárja pedig túlnyomórészt a zenekarvezető szerzeményeiből áll össze.

Valóságos improvizációs örvény várja a közönséget Budapesten, az Opus Jazz Clubban! Június 19-én Grencsó István és Lewis Jordan lép fel fővárosunkban, akiknek ismeretsége több mint két évtizedre nyúlik vissza.

Mindketten a szabad felfedezés zenei atmoszférájában tudnak igazán kiteljesedni. Grencsó fúvós hangszerek egész arzenálját veti be, míg a Kaliforniában élő Jordan altszaxofonon játszik, mindemellett pedig költeményeivel is gazdagítja a produkciót.

Új formációjával lép fel Pécsen Vörös Niki, a Metronóm Jazz Klubban! Június 20-án egy igazán különleges klubkoncertre invitálja rajongóit a magyar jazzélet egyik kiemelkedő énekese.

Vörös Niki, kvartettjével két sikeres album megjelenése és 17 év közös munka után hívta életre új formációját, „Vörös Niki New Project” néven. A korábbi mainstream jazz világától távolodva, megszülettek Niki saját szerzeményei, melyek a blues, a rock és a jazz elemeit ötvözik.

A Lamantin Improvizációs Tábor és Jazz Fesztivál ez évben is várja a műfaj szerelmeseit Szombathelyen július első hetében. Az idén huszonnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál mellett az Improvizatív Zeneműhely Egyesület tábora pedig éppen húszéves jubileumát ünnepli.

Ha szívesen ismerkedne az improvizatív zene világával vagy zenetanári továbbképzésen venne részt, akkor itt a lehetőség! A jelentkezők idén is a magyar jazz élvonalába tartozó zenészektől tanulhatnak és változatos kurzusokon, illetve mesterkurzusokon vehetnek részt.

Új műsorokkal jelentkezik a Szakcsi Rádió – a magyar jazz rádiója.

A Jazzportréban bemutatjuk a hazai jazz jeles képviselőinek életútját és hallgatóink bepillantást nyerhetnek az adott beszélgetőtárs zenei világába. A Jazzkedvencek című új műsorunk egy-egy magyar jazz-zenész kedvenc hazai és nemzetközi számait vonultatja fel, melyekhez a főszereplő maga fűz kommentárt. Ezek a zenei listák megtalálhatók a Szakcsi Rádió Spotify-oldalán is. Új Podcast-műsorokkal is jelentkezik a rádió, melyben neves jazzintézmények podcast-felvételeinek biztosítunk helyet.

Ávéd János, szaxofonos nyári ajánlata:

„A Modern Art Orchestra Salföldön is fog játszani ezen a nyáron, illetve július 25-én a Művészetek Völgyében, Harcsa Veronika Udvarában, Borbély Mihállyal kiegészülve a Legendás albumok sorozat egy darabaj is eljátszásra kerül. Majd ugyanígy a Big Banddel az Isztambuli Jazz Fesztiválon is fellépünk, július 4-én.”

Olvasson tovább