A magyar jazz rádiója

2024. június 3 – 9.

 

Lemezbemutató koncert a Budapest Jazz Clubban! Czibere József ütőhangszeres és Balázs József billentyűs június 5-én prezentálja új albumát, a jazzrajongók legnagyobb örömére!

Ahhoz képest, hogy a formációt egy duó alkotta, az esten bemutatásra váró, „Hét” címet viselő lemez anyaga mégis teljes értékű, mondhatnánk nagyzenekari hatással bír. Az album világát a balladától a latinon át az acid jazzig igazán gazdag hangzásvilág jellemzi. A rendhagyó zongora-ütőhangszer felállás pedig egészen újszerű élményt ígér.

Színpadon a hazánkban még kevéssé ismert Smooth Jazz műfaj egyik legkiemelkedőbb tehetsége! Június 7-én Gödöllőn ad koncertet Dimák Patrik jazzgitáros, aki 2018-ban, mindössze tizenhat évesen kezdett szólókarrierbe.

A fiatal művész 13 éve foglalkozik gitározással és dalszerzéssel, ez idő alatt pedig számtalan alkalommal bizonyította már zeneiségét és tehetségét. A 2018-ban megrendezett IV. Országos Jazz-zenei versenyen 2. helyezést ért el. 2022-ben megjelent debütáló lemeze az X, melyen több nemzetközileg is elismert zenésszel dolgozhatott együtt. Zenésztársai az esten Balogh Zoltán, Pál Gábor és Szendőfi Péter.

Progresszív jazz, klasszikus és kortárs elegye a Budapest Music Centerben. Június 8-án ad koncertet a fővárosban a Rozmán Lajos Quintet, mely együttes tagjait a minőség iránti érzékenység köti össze.

A jazz és a klasszikus zene számtalan irányzatát megismerve, a saját nyelv, a saját hang kiérlelésének igénye válik ebben a formációban a legfontosabb közös programmá. A quintet tagjai: Rozmán Lajos, Gadó Gábor, Rákóczy Anna, Hock Ernő és Gyárfás Attila.

Gálaesten vonul fel a csodálatos magyar jazz! Június 8-án, szombaton a Margitszigeten adnak koncertet a hazai jazz legkiemelkedőbb előadói.

A Magyar Jazz Szövetség gálaműsorán több, mint ötven kiváló magyar muzsikus lép színpadra olyan formációkkal, mint a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band vagy a BJC Big Band. Az esemény színvonalát ismert vendég szólisták is emelik, mint például a világhírű szaxofonos Tony Lakatos és a montreux-i versenygyőztes énekesnő Szőke Nikoletta, vagy a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövete, Borlai Gergő.

Új műsorokkal jelentkezik a Szakcsi Rádió – a magyar jazz rádiója.

A Jazzportréban bemutatjuk a hazai jazz jeles képviselőinek életútját és hallgatóink bepillantást nyerhetnek az adott beszélgetőtárs zenei világába. A Jazzkedvencek című új műsorunk egy-egy magyar jazz-zenész kedvenc hazai és nemzetközi számait vonultatja fel, melyekhez a főszereplő maga fűz kommentárt. Ezek a zenei listák megtalálhatók a Szakcsi Rádió Spotify-oldalán is. Új Podcast-műsorokkal is jelentkezik a rádió, melyben neves jazzintézmények podcast-felvételeinek biztosítunk helyet.

Gayer Ferenc nagybőgőművész, a Budapest Jazz Orchestra igazgatójának, a Magyar Jazz Szövetség alelnökének programajánlata:

„A 2024-es Művészetek Völgyében a Magyar Jazz Szövetség saját udvart kap, ahol július 19-től július 28-ig várjuk az érdeklődőket. A jazz műfajának gazdagságát ismeretterjesztő előadások és újszerű gyerekprogramok is színesítik a hétvégéken.”

Olvasson tovább