A méz egészségünkre gyakorolt hatása vitathatatlan. Ebben az adásban minden a mézről szól majd. Körbejárjunk a jótékony hatásait, a magyar mézkészítés rejtelmeit, a sokrétű felhasználási módját és természetesen kitérünk a méz hamisítására is, ami sajnálatos módon több más élelmiszerhez hasonlóan a vásárló megtévesztéséhez vezethet. Vajon milyen az igazán jó méz? Gond-e az, ha becukrosodik? Hogyan táruljuk? Milyen típusai ismertek? Rengeteg kérdés, amelyre megadják a válaszokat vendégeink: Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, Molnár Gergely, méhész mester, Simai Krisztián, méhész mester és meglepetés-hölgyvendégünk, aki a méz hamisítással kapcsolatosan oszt meg velünk érdekes információkat.
Ridikül – Duna – november 25., csütörtök, 17:05
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.