Borok és sörök határán - Szellem a palackból podcast | 208. rész

A mai világban mindenféle határ összemosódik… Tudomásul kell vennünk, hogy a mindent mindennel keverés korában élünk, ezek között bőven akadnak szerencsétlen és értelmetlen ötletek, mint pl. a póréhagyma ízű só, de akadhat érdekes és figyelemre méltó is, bár ezt majd az idő dönti el, hogy beválnak-e, vagy csak múló káprázatok. Szerintem a sörök és borok világának keveredése is ide tartozik.

Egyre több olyan kísérlet történik a kézműves főzdékben, amikor a sört szőlővel vagy musttal, olykor akár törköllyel is vegyítve, többnyire vadélesztőkkel és valamilyen korábbam használt boros hordóban érlelve készítik, ez is egy új irányzat! Számos változatának lehetünk tanúi, akik figyelemmel és pohárral kísérik e jelenséget.

A mai adásban ezekről a határesetekről beszélgetünk a téma kiváló ismerőjével, akit nem véletlenül nevez a szakmai közönség Sörbúvárnak.

Szabadítsuk ki a szellemet ezúttal ezekből a kétarcú palackokból!

 

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Királyhegyi Zsuzsanna

Olvasson tovább