A Neszmélyi borvidék lassan kezdi visszanyerni megérdemelt helyét hazai borvidékeink között. Alvó állapotából a 90-es években a Hilltop pincészetet jegyző, id. Kamocsay Ákos helyezte vissza a bortérképre, sokáig egyedüliként. A Gerecse hegység észak és keleti lankáin mindig is nagyon jó szerkezetű, kiváló savakkal rendelkező fehérborok születtek – főként a rizlingek játszották a főszerepet. Az utóbbi évtizedekben a választék további hazai és nemzetközi fajtákkal is egyre bővült, ráadásul a felmelegedést valószínűleg ez a vidékünk fogja legjobban tűrni.
A Hilltopból még 2008 táján két kipróbált szakember vált ki: Béger Ákos, aki a Hilltop indulásától kezdve, az egyik legfőbb borászként működött, és Emmer Szabolcs, aki sokáig a szőlészeti ágazat vezetője volt. Együtt alapították a Kősziklás pincét, amit azóta sikerült csúcsra járatni. Adásunkban Emmer Szabolccsal beszélgetünk.
Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.