A klímaváltozást valamennyien tapasztaljuk már jó pár éve, s ezt a növényvilág is érzi. Igen nagy kihívást jelent minden élőlényre, így a szőlőre, s az abból készült borra is. A szőlőtermesztés határai egyre északabbra tolódnak, olyan helyekre, ahol korábban nem is álmodtak borászkodásról, s ha ez így folytatódik, hamarosan megjelennek a skandináv borok is. Ugyanakkor a déli, mediterrán térség egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül. További komoly probléma a rendszeressé váló vízhiány, az aszály, amely a termés mennyiségét befolyásolja.
Változnak a borok is, egyre nagyobb a cukortartalom, amelyből nagyobb alkoholok, még érettebb tanninok születnek. Hogyan lehet reagálni erre a változó helyzetre, mit kell és lehet tenni?
Erről beszélgetünk Petzold Attila okleveles élelmiszermérnökkel, párlatszakértővel.
Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.