Amikor Törökország szóba kerül, minden előbb jut eszünkbe, mint a bor, pedig a világ legelső boros régiói éppen a mai Törökország területén fekszenek. Mai tudásunk szerint a nemes borszőlő, a Vitis Vinifera innen származik. Törökország a maga 500 ezer hektárnyi szőlőterületével a világ 6. helyén áll. Igaz ennek csak kis töredékéből készül bor!
A borkészítés a XX. század vége óta növekvőben van, számos helyi autochton fajtájuk kezdi felkelteni a mindig újra szomjazó borvilág figyelmét.
Adásunkban Törökország borvidékeit és borait mutatjuk be dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus segítségével, és arra is fény derül, hogy miként fér össze a mohamedán vallás és a bor.
Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.