Adásunkban a szilágysági Kárásztelekre, a régi Erdély egyik híres borvidékére látogatunk el pincelesre. A történelem viharai ezt a vidéket sem kímélték, míg egy napon Gál Tibor arra nem vetődött, s meg nem látta benne a pezsgőkészítésre ideális termőhelyet.
Noha korai távozása megakadályozta, hogy személyesen részt vegyen a kivitelezésben, végül összeállt a hazai befektetői kör – élén a Pannonhalmi Főapátsággal – és az ötletből valóság lett: az egykori szőlőhegy újraéledt, vadonatúj feldolgozó és pince épült célirányosan a tradicionális pezsgőkészítésre hangolva. Már az indulásuk után első pezsgőikre is díjakat kaptak, s azóta sem szűnik a díjeső és az elismerés.
Műsorunkban Leitersdorfer Edittel, a Kárásztelek Pincészet ügyvezetőjével beszélgetünk.
Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.