Pincelesen: Aprókertek pincészet - Szellem a palackból podcast | 165. rész

Nosza barátaim … rajta, vonuljatok ki az elhagyott szőlőhegyekre, és alaposan nézzetek körül. Számoljatok, mérlegeljetek, és azonnal vegyetek földet. Irtsatok dzsungelt. Telepítsetek szőlőt. Építsetek birtokot. Vágjatok bele! Szép, nemes, okos és értelmes életprogram.” – a kiváló író, Ambrus Lajos szavai ezek, s egyben a fiúk mottója, s talán elindítója is?

Két fiatalember, akik a városi élet után tíz éve új életbe kezdtek, s azóta apránként lépegetve haladnak a maguk választotta úton. Már a birtok neve is árulkodó: Aprókertek. Sejthető, hogy nem száz hektáros nagybirtokról van szó.

Pázmándon vagyunk, a Velencei tó északi partán, a legrégibb röghegységünk keleti lankáin. Hivatalosan az Etyek-Budai borvidékhez csatolták, valószínűleg adminisztrációs okokból, mert egyébként teljesen más talaj, más klíma. Így vallanak magukról röviden: „Két srác, akik megérkeztek. Az élet más területeiről, az ország más pontjairól, a sors különös játékából kifolyólag. Ugyanakkor, ugyanoda. A Velencei-tó mellé, Pázmándra, annak is Szőlőhegyére, szőlőt gondozni, bort készíteni, az életet csodálni. És most már maradunk, amíg lehet. Mert megérkeztünk.” Ők: Veliczky Zoltán és Schubert Ádám.

Tartsanak velünk szabadítsuk ki a szellemet ezúttal az Aprókertek pázmándi palackjaiból.

 

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Királyhegyi Zsuzsanna

Olvasson tovább