Mit igyunk hozzájuk? – A tokaji édesborok gasztronómiai lehetőségei - Szellem a palackból podcast | 161. rész

A tokaji természetes édesborokat a legtöbben desszertbornak tekintik, mondván, hogy íze miatt édességek mellé valóak. Pedig létezik két olyan ételfajta, amelyekkel az édes tokajik kiválóan harmonizálnak: a nemes kékpenészes sajtok, valamint a hízott májakból készült pástétomok, falatok, vagy akár meleg fogások. Ezek mellé csodálatos kíséretet nyújtanak a nemes tokaji édesborok, aszúk, szamorodnik és kései szüretűek.

Azonban jó ideje sikeres kísérletek folynak arra, hogyan lehet-e nemes édes borokat kiemelni ebből a skatulyából. Mert ki fog derülni, hogy a szamorodnik és aszúk sokkal szélesebb körben alkalmazhatók, mint gondolnánk.

E témáról beszélgetünk Harmath Csaba gasztroszakemberrel, a Borkollégium oktatójával.

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya

Olvasson tovább