Mit igyunk hozzájuk? – Ázsiai ételek - Szellem a palackból podcast | 160. rész

Az elmúlt húsz évben nálunk is hódít az ázsiai konyha. Először a kínaiak érkeztek meg, majd utánuk sorban a japánok, a thai-ok, az indiaiak és a vietnámiak is.

Ami az ezekhez az ételekhez illő italokat illeti, azonnal benyomult a cola-világ, pedig e fogásokhoz éppúgy meg lehet találni az illő bortársat, mint más ételkultúrák esetében. Kétségtelen, hogy sok esetben nem egyszerű a feladat, főként a szecsuáni, a thai és egyes indiai ételek terén, ahol a chili tüzessége jelentős.

A mai adásban az ázsiai ételekhez illő borok megtalálására teszünk kísérletet Harmath Csaba gasztroszakemberrel, a Borkollégium oktatójával.

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya

Videó ajánló

Olvasson tovább