Mit igyunk hozzájuk? – Szárnyasok és borok - Szellem a palackból podcast | 151. rész

A szárnyasok családja gasztronómiai szempontból nem egységes, a megkülönböztetés alapja lényegében a hús színében, valamint az étel készítési módjában keresendő. Jóllehet a fehérhúsú szárnyasokból készült ételek általában és jellemzően száraz, félszáraz fehérbort kívánnak, az elkészítés szerint célszerű tovább pontosítani.

A sötétebb húsú szárnyasok, a liba és kacsa minden változata, noha sajnos képtelen felvenni a versenyt a csirkével népszerűségben, azért igen figyelemre méltó alapanyag. Szó esik ezen kívül a sajnos feledésbe merült középkori szárnyas sztárról, a kappanról, amit állítólag elkezdtek újra felfedezni nálunk.

Kalandozásunkban Harmath Csaba gasztronómiai szakértő, a Borkollégium oktatója nyújt segítséget.

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya

Olvasson tovább