Már az ókori görögök is vizezték a bort, ám hazánkban 1842-ben született meg a fröccs, méghozzá Fáy András fóti birtokán, ahol a gazda szüretre invitálta barátait, köztük Vörösmarty Mihályt, Czuczor Gergelyt és Jedlik Ányost. Utóbbi már 1826-ban létrehozott egy olyan készüléket, amivel mesterségesen szénsavas vizet tudott előállítani. Jedlik az imént említett szüretre magával vitt egy szifont, elkészítette az első szódával higított bort és elnevezte azt spritzernek. Ez azonban túl németesnek hangzott, Vörösmarty rögtön magyarosította, így lett az új ital neve fröccs.
Mára számtalan változata készül, különböző arányokban házasítják a vizet a borral. A fröccs történetéről, változatairól és lehetőségeiről beszélgetünk Borbély Zsolt Attila közíróval.
Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.