Mi történik a szőlőben az egyes évszakokban? - Szellem a palackból podcast 74. rész

 

Ha ezt az áldott, szent italt szeretjük, akkor a szőlőt nem hagyhatjuk magára. Ahhoz, hogy jó bor szülessen, a szőlőt ápolni, gondozni kell, ennek pedig megvan az évezredes rituáléja, ami nem sokat változott az idők folyamán, legfeljebb pár műveletet gépesítettünk.

Az adásban sorra vesszük a szőlőművelés legfontosabb munkálatait, melyek igen lényeges szerepet játszanak a leendő minőség szempontjából. A bor minősége 80-90 százalékban a szőlőben dől el, azaz, ha nem tökéletes az alapanyag, akkor lehet bűvészkedni a pincében, az eredmény nem lesz az igazi.

Borissza testvéreink jó része talán nem is képzeli mennyi mindennek kell megtörténnie ahhoz, hogy tökéletes szőlő szülessen, amiből azután kedvenc boraink készülhetnek. Igyekszünk eloszlatni a homályt és rámutatni minden fontos művelet lényegére vendégünkkel, Dr. Gál Lajossal.

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András

Szerkesztő: Gyarmati Orsolya

Olvasson tovább