Spanyolország II. - A katalán borvilág - Szellem a palackból podcast 53. rész

 

A katalánok borban élenjárónak mondhatók, de itt született a spanyol tradicionális pezsgőkultúra is. A régió tele van izgalmasabbnál izgalmasabb helyekkel, ilyen például az Ibériai-félszigeten található Priorat.
Catalunában próbálkoztak először a francia eredetű világfajtákkal, s innen indult a bioborászkodás is. Ezzel a minden szempontból nagyon érdekes régióval folytatjuk a Spanyolország borvidékeivel való ismerkedést Petzold Attilával, a Borkollégium oktatójával.
A műsorban beszélgetést hallhatunk Szeredi Zsolttal, a Vino Castillo borház tulajdonosával, spanyol bor- és pezsgőkereskedővel, aki a Cavaról mesél, a Priorat titkaiba pedig Kielmayer Kristian nemzetközi borakadémikus, bor- és párlattanácsadó avat be minket.

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya

Olvasson tovább