Étkek és borok – Milyen ételhez milyen bort? - Szellem a palackból podcast 34. rész

A jó bor magában is élvezetes dolog, de a megfelelően hozzáillesztett étellel még sokkal nagyobb örömök forrása, és igaz ez fordítottan is. Bármilyen jó étel élményét sokszorosára fokozhatja a hozzá jól választott ideális bortárs. Sajnos még mindig kevesen vannak tisztában ennek jelentőségével, s így önmagukat fosztják meg a kulináris élvezetektől.

A köztudatban még mindig olyan túlzottan leegyszerűsített sztereotípiák élnek mint, hogy a „fehér húshoz fehérbort, vörös húshoz vörösbort igyunk”, s ezzel a dolog általában el is van intézve. Pedig az elmúlt 10-20 évben akadnak egyre jobb borvacsorák, de az átlagpolgár ezekből jórészt kimarad.

Az ételek és borok párosításának alapelveiről beszélgetünk mai vendégünkkel.

Tartsanak velem, szabadítsuk ki a szellemet a palackból és a fazékból is!

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Királyhegyi Zsuzsanna

Olvasson tovább