Az Etyek-Budai borvidék - Szellem a palackból podcast 23. rész

Noha Etyek nem tartozik a klasszikus történelmi borvidékeink közé, mára mégis komoly presztízsre tett szert. Bár borral régóta foglalkoztak a vidéken, az igazi felfedezője a Franciaországból éppen hazatért Törley József volt, aki itt találta meg pezsgőihez az ideális szőlőtermő helyet. Innen indult Etyek felívelése, majd később Báthori Tibor akkor forradalminak számító friss, tiszta boraival hozta a környéket a borászati figyelem középpontjába. Történetünk innen indul, lássuk hol tart ma a borvidék…
Adásunkban Mérész Sándor, az Etyeki Kúria főborásza és Dr. Pühra Beáta, a Nyakas Pincészet főborásza mesél ennek a különleges régiónak a borairól. A műsor szakértő vendége Rókusfalvy Pál etyeki borosgazda, fogadós, aki elmondja, hogy mit tud az etyeki pezsgő, és arra is választ kapunk, hogy hogyan lehet online borvacsorát tartani.

Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya

Olvasson tovább