A kiváló borhoz kiváló szőlő kell, de az kevésbé köztudott hogy a szőlő kiválóságához nagyban hozzájárul a nemesítők kitartó és áldozatos munkája. Ennek a sokak számára titokzatos dolgoknak járunk utána és engedünk bepillantást a szőlőnemesítés izgalmas világába. Adásunkban dr. Bacsó András, a Tokaj Oremus főborásza, a Furmint-szelekcióról mesél, ifj. Dr. Kozma Pál szőlőnemesítő pedig a rezisztencia-nemesítés titkaiba avat be minket. A műsor szakértő vendége Dr. Hajdú Edit szőlőnemesítő, kertészmérnök, az MTA kandidátusa, akivel a szőlőnemesítés módszereiről beszélgetünk, és az is kiderül, hogy állunk mi, magyarok ezen a téren.
Műsorvezető: Dr. Csizmadia András
Szerkesztő: Gyarmati Orsolya
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.