Az édes bor - Szellem a palackból podcast 10. rész

 

Az édes bor népszerűségét annak köszönhetjük, hogy a 19. századig a mézen és a gyümölcsökön kívül ez volt az édes íz szinte egyetlen forrása. Az emberek az ipari cukorgyártás megjelenésével kezdtek a száraz borok felé fordulni. A borban járatlanabbak viszont maradtak az édes bornál, amelyet már nemcsak természetes módon voltak képesek ízesíteni, hanem – sajnálatos módon – répacukorral is. A természetes édes borok presztízse azért megmaradt, mi magyarok is büszkélkedhetünk beavatkozás nélküli, természetes édes borokkal. De vajon hányféle édes bor létezik? Adásunkban vendégünkkel, Molnár Péterrel, a tokaji Patrícius Pincészet birtokigazgatója, és a Tokaj Hegyaljai Hegyközségi Tanács elnöke ízlelgetjük az édes borok világát.

Műsorvezető: Csizmadia András
Szerkesztő: Vajda Boglárka

Olvasson tovább