A bor és az egészség - Szellem a palackból podcast 3.rész

Az ókor leghíresebb orvosa, Hippokratész állítólag azt mondta: „A bor az italok között a leghasznosabb, az orvosságok között a legjobb ízű és az ételek között a legkellemesebb.” De valóban orvosság a bor? És ha igen, vajon milyen bajra gyógyír? Igaz, hogy a bort mértékkel fogyasztók tovább élnek, mint az absztinensek? Műsorunkban ezt a témát járjuk körül szakértő vendégünk, Toldy-Schedel Emil belgyógyász-kardiológus segítségével. Antal Emese dietetikustól megtudjuk, hogy a borban lévő anyagok közül melyek hatnak jótékonyan a szervezetünkre, Forgács Attila gasztropszichológus pedig azt világítja meg, hogy hogyan oldja fel a gátlásainkat az alkohol.

Szerkesztő-műsorvezető: Szabó Edit, szerkesztő: Királyhegyi Zsuzsanna

Olvasson tovább