Miközben Amerikában és Ausztráliában már többen átálltak rá, Magyarországon nem egészen félszázan művelik "no-till" technológiával a földjüket. A szántást elhagyva, forgatás nélkül termelnek a területükön. Berend Ferenc 2011 óta saját somogyi birtokán kísérletezik vele, és mint mondja, még mindig tanulási szakaszban van. A 49 éves agrármérnököt sokan "csodabogárnak' tartják azért, mert több ponton szembe megy a hagyományos gazdálkodással. Nem használ műtrágyát és különböző vegyszereket, így egészségesebb élelmiszert tud előállítani. Úgy fogalmaz: ennél a művelésnél gondolkozni kell a következő lépésekről, éppen ezért vannak és lehetnek hátulütői a munkájának. Mindenesetre az tény, hogy az aszályos időszakokat jobban át lehet ezzel vészelni, ugyanis a talaj jobban megtartja a vizet. A Somogyi Kószáló Farmon 2020 óta foglalkoznak állattartással is, ami a rendszer része. Ugyanis az állatok tápanyag-utánpótlással látják el a földeket.
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.