×
Nyár 21

Berecz Zsombor már két éve eldöntötte, Tokió után befejezi

A versenyzést nem hagyja abba, viszont olimpián nem indul többet, mindezt pedig már két éve elhatározta – ezt mondta a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorában Berecz Zsombor vitorlázó, aki ezüstérmet nyert a tokiói ötkarikás játékokon, finn dingi hajóosztályban. A magazinműsor több olimpikont is köszöntött rajta kívül, a bronzérmes cselgáncsozó, Tóth Krisztián, valamint a 10 kilométeres nyíltvízi úszás olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf is a NYÁR 21 vendége volt.

„Éremért mentem Tokióba és ezt megkaptam” – mondta a NYÁR 21 műsorában Berecz Zsombor, aki a tokiói ötkarikás játékokon a finn dingi hajóosztályban ezüstérmet szerzett. „A vitorlázás nagyon igazságos sport, egy héten át, tíz futamon keresztül zajlik a verseny, így van lehetőség javításra egy elrontott nap után” – mondta Berecz Zsombor. A vitorlázónak ez volt az utolsó olimpiája. „Már két éve eldöntöttük, hogy Tokióval vége. Egyrészt családi okokból, hiszen már így is több évet hagytam ki gyerekeim életéből, amelyet persze nem tudok visszahozni, de úgy gondolom ellensúlyozni tudom majd a következő években. Másrészt pedig a korom miatt, szerintem 35 évesen már nem tudok olyan szinten teljesíteni, mint a fiatalok. A versenyzést persze nem hagyom abba, hiszen ez éltet, de ötkarikás játékokon többet nem indulok” – szögezte le Berecz Zsombor, aki a beszélgetés során mesélt arról is, milyen körülmények között laktak a japán fővárosban, sőt három napig tartó ünnepléséről is részleteket árult el.

Még mindig nem fogta fel, hogy érmet nyert az olimpián – mondta Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozó Rátonyi Krisztának és Fodor Imrének a Duna Televízió műsorában. Tóth Krisztián a cselgáncsozók 90 kg-os mezőnyében aranyponttal győzve lett bronzérmes az olimpián. Tóth Krisztián arról is beszélt, mit érzett a sorsolás pillanatában és mit gondol, milyen esélyekkel indul a következő, párizsi olimpián.

Tóth Krisztiánéhoz hasonló érzésekről számolt be a NYÁR 21-ben Rasovszky Kristóf is, aki ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián. „Az első sokkból már felébredtem, de azért még ízlelgetem, hogy olimpiai érmes vagyok. Úgy érzem ez eddigi pályafutásom csúcsa, de remélem, van még feljebb” – mondta Rasovszky Kristóf. Hogy miért nem pihenés vár a sportolóra itthon, az kiderül a beszélgetésből, amelyet ITT lehet megnézni.

További olvasnivalók