×
Nyár 21

Biblia által ihletett sütemény született az eucharisztikus kongresszus tiszteletére

Karl Zsolt „Egy falat mennyország” fantázianevű édessége nyerte a Magyar Cukrász Ipartestület által a kongresszus hivatalos süteményének megalkotásra kiírt pályázatot. Hogy milyen, a Bibliában is megjelenő alapanyagokat használt fel a győztes süteményében, az a NYÁR 21 adásában kiderült.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére megalkotott süteményt mutatta be a Duna Televízió nyári magazinműsora. A NYÁR 21 csütörtöki adásában a műsorvezetők, Rátonyi Kriszta és Fodor Imre is megkóstolhatták a nyertes finomságot.
Karl Zsolt cukrászmester elmondta, számos kritériumnak kellett megfelelniük. Fontos volt, hogy süteményük ne igényeljen hűtést, tartós legyen és külön is csomagolható, valamint összetevői között a Bibliában szereplő alapanyagok is legyenek benne. Ilyenek például az aszalt gyümölcsök, olajos magvak, olíva vagy a bab. Karl Zsolt „Egy falat mennyország” fantázianevű süteményében a narancsos ízvilág mellett megjelenik a mandula, a füge, a datolya, a szilva, a sárgabarack és a méz is.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke elárulta, miként jött a pályázat ötlete, hogyan zajlott a bírálás, de a NYÁR 21 beszélgetéséből kiderült az is, mikortól és hol lehet megkóstolni az édességet.

A közmédia nyári magazinműsora, a NYÁR 21 Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adások legjobb pillanataival.

További olvasnivalók