×
Nyár 21

Szatmári András kardvívó két mélypontot is átélt Tokióban

Élete első olimpiáját egy csapatban nyert bronzéremmel zárta Szatmári András kardvívó, aki a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorának vendégeként értékelte tokiói szereplését és mesélt „buborékban” töltött napjaikról is.

„Eléggé földhöz vágott, hogy az egyéni versenyem nem sikerült, hiszen nem arra készültem, hogy kikapok az első asszóban. De azt gondoltam, nem tehetem, meg sem a csapatommal, sem pedig Magyarországgal, hogy ne küzdjek az olimpiai éremért. Összeszedtem magam és mindent beleadtam a csapatversenyen” – mesélte Szatmári András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kardvívó a NYÁR 21 révfülöpi stúdiójában Rátonyi Krisztának és Fodor Imrének.

„A csapatversenyen a második asszó utolsó mérkőzésén kikaptam. A mai napig úgy gondolom, és vállalom is a felelősséget, hogy azt az asszót miattam vesztettük el. Ezért ismét mélypontra kerültem, hiszen egy biztos érem helyett, meg kellett küzdeni a bronzéremért. De volt három óránk a bronzmeccs előtt pihenni, ekkor mindenki elvonult, én zenét hallgattam, relaxáltam, próbáltam kitisztítani a fejemet” – mesélte a Duna Televízió műsorában Szatmári András az olimpiai küzdelmekről.

A NYÁR 21 beszélgetéséből, amely ITT újranézhető, az is kiderül, milyen volt a sportolók élete e rendhagyó olimpián.

A közmédia nyári magazinműsora, a NYÁR 21 Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adások legjobb pillanataival.

További olvasnivalók