×
Nyár 21

Faszobrászat láncfűrésszel: aprólékosan kidolgozott formák

Sárkányt, repülőt, de emberi arcot is kifarag pusztán láncfűrészt használva Gáborecz István szobrász. Az alkotóművész a NYÁR 21 műsorában élőben is bemutatta, hogy minden apró részlet kidolgozható e nem éppen finom eszköz segítségével.

Egy bagoly megformázásához látott hozzá láncfűrésszel a Duna Televízió műsorában Gáborecz István, aki hat évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni ezzel a nem mindennapi szobrásztechnikával. Nem létezik számára lehetetlen, mint ahogy az a kész munkáin is látszik: a NYÁR 21-be egy medveszobrot is elhozott, de a felvételeken látható, hogy sárkányt is kifaragott már. A közmédia műsorában bevallotta: esetében is előfordult már, hogy tűzifa lett az alkotásból.

A láncfűrészes faszobrászat titka a megfelelő eszköz használata, fontos a jó és strapabíró fűrész, hiszen egy-egy alkotás elkészítése órákig is eltarthat. A rendhagyó alkotói folyamatról ITT tudhatnak meg többet.

A közmédia nyári magazinműsora, a NYÁR 21 Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adások legjobb pillanataival.

További olvasnivalók