Nyár 23

Elsősorban szerkesztő-riporter gyakornokokat keres a közmédia

A közmédia idén is elindítja tehetséggondozó programját, amelynek célja a fiatal utánpótlás kinevelése a tartalmi és a produkciós területre. A NYÁR 21 legutóbbi adásában Apró Georgina, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány ügyvezető igazgatója, Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója, valamint Bartha Tímea, a közmédia egyik ifjú tehetsége beszéltek arról, miért érdemes jelentkezni a mentorprogramba.
 

Gyakorlatorientált képzésben, közvetlenül az MTVA Kunigunda úti székházában ismerhetik meg a televíziózás és a rádiózás munkafolyamatait azok a fiatalok, akik felvételt nyernek a közmédia háromhónapos tehetséggondozó programjába. A mentorprogram kiválasztottjai megismerkedhetnek a szerkesztői, műsorvezetői, vagy akár a felvételvezetői, stúdió- és rendezőasszisztensi tevékenységekkel is.

Az alapítványi támogatással megvalósuló, egyéni kompetenciafejlesztés kiemelten a Duna Televízió, az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió, valamint az M4 Sport csatorna szerkesztőségeiben történik, de a mentoráltak betekintést nyerhetnek a hír-, és a kulturális területek műsorkészítésébe is. A jelentkezés feltételeiről Apró Georgina, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány ügyvezető igazgatója és Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója számoltak be a Duna Televízió, NYÁR 21 című műsorában.

„Elsősorban szerkesztő-riporter gyakornokokat keresünk, ide felsőfokú végzettségű jelentkezőket várunk, de vannak olyan területek is, ahova elegendők a befejezett középfokú tanulmányok. A jelentkezőkkel személyesen is elbeszélgetünk, felmérjük kompetenciáikat és igyekszünk figyelembe venni, hogy melyik csatornát részesítik előnyben személyes preferenciájuk alapján” – mondta el a közmédia nyári magazinműsorában Apró Georgina, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„A gyakornokok nálunk nem iskolapadban tanulnak, hanem egy mentort kapnak maguk mellé, akinek a segítségével elsajátíthatják a szakma fortélyait. Ha jól sikerül a háromhónapos program, akkor a végén egy szerződést ajánlunk, hogy folytathassuk a közös munkát” – tette hozzá Medveczky Balázs.

Az MTVA alkotói csapatában jelenleg is több olyan kolléga dolgozik, akik a mentorprogram elvégzése után nyertek felvételt valamelyik szerkesztőséghez. Bartha Tímea 2017-ben, a Fölszállott a páva című műsor idején csatlakozott a Duna Televízió stábjához, amire élete egyik legmeghatározóbb élményeként emlékszik vissza.

„A programnak nemcsak az az erőssége, hogy a gyakorlatra helyezi a fókuszt, hanem hogy valóban figyelembe veszik a kollégák, hogy milyen érdeklődésű a mentorált. Én célzottan a Fölszállott a páva című műsorba készültem, akkor irányították a figyelmemet a tehetséggondozó programra. Ennek már négy éve, azóta is a Duna Televíziónál dolgozom” – fogalmazott Bartha Tímea, a csatorna szerkesztő-riportere.

A közmédia tehetséggondozó programja térítésmentes, önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet leadni a jelentkezéseket a jelentkezes@mtva.hu e-mail címre július 31-ig.

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adások legjobb pillanataival.

A NYÁR 2021 aktuális adásai 60 napig visszanézhetők a Médiaklikken.

További olvasnivalók