Nyár 23

Magyar bírót választottak ki a tokiói olimpia vitorlás versenyeire

65 ország, több mint 250 hajó és 350 olimpikon vitorlázó megmérettetését felügyelheti Böröcz Bence versenybíró és Fluck Benedek versenyrendező az ötkarikás játékok vízi viadalain. Az eredmény azért különleges, mert a tengerparttal és nagy múltú hajós kultúrával rendelkező nemzetek szakemberei között szerepelhetnek honfitársaink.

Böröcz Bence ismét nemzetközi versenybíróként bizonyíthat, nem is akárhol, hanem a 2021. évi nyári olimpiai játékokon, Tokióban. A veszprémi származású sportszakember fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal bír, számos komoly versenyen bizonyította már szakmai hozzáértését. Tavaly ősszel tudta meg, hogy bekerült a versenybírák ötkarikás keretébe, ami bár nagy megtiszteltetés, de komoly felelősség is egyben.

„A versenybírói szerep ebben a sportágban nagyon összetett. Az alapelv szerint a sportolók betartják és betartatják egymással a szabályokat. Ha mégis konfliktusba kerülnek egymással a vízen, akkor kérnek tőlünk segítséget a megoldáshoz. Komoly viták tudnak kerekedni, amelyeket tárgyalásokkal rendezünk. Egy bizottság előtt demonstrálják a történteket és a bemutatott bizonyítékok alapján hozunk döntést a helyzetben. Nem azonnal kell beleavatkoznunk az eseményekbe” – magyarázta Böröcz Bence versenybíró a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorában.

A videóból az is kiderül, mennyiben tér el egy versenybíró és versenyrendező feladatköre, valamint hogy miként készülnek Tokióra a sportszakemberek.

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adások legjobb pillanataival.

A NYÁR 2021 aktuális adásai 60 napig visszanézhetők a Médiaklikken.

További olvasnivalók