×
Nyár 21

Rejtélyekkel lehet tele az Eger alatti „város”

Eger városa megannyi történelmi csodát tartogat az odalátogatóknak mind a felszínen, mind alatta. A várost átszövő pincerendszer titkainak járt utána a Duna Televízió NYÁR 21 műsora.

A felfedező túra egy első ránézésre borospincének tűnő helyiségben indult, amelyről azonban kiderült, hogy azt a ’80-as évekig káposztasavanyításra használták, Eger ugyanis káposzta-nagyhatalom volt. Mindezt a NYÁR 21 stábját kalauzoló Tietze Károly, az Időalagút ötletgazdája mesélte, aki azt is elmondta: nemrég búvárok segítségével további kutakat és pincerendszereket találtak, olyanokat, amelyekről nem is tudtak.

Az Eger alatt húzódó „város” tele lehet további felfedezésre váró rejtélyekkel. Míg feltárják összes titkát, addig is van bőven látnivaló a felszín alatt, amelyet egyfajta időutazáson bárki megismerhet.

A NYÁR 21 riportja ITT nézhető meg:

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adások legjobb pillanataival.

A NYÁR 21 aktuális adásai 60 napig visszanézhetők a Médiaklikken.

További olvasnivalók