Nyár 23

Sopronban a városnézés felér egy tündérmesével

Festői szépségű belvárosi utcák, rendkívüli természeti adottságok, pezsgő kulturális élet és a Fertő tó – jelzők, amelyeket a legtöbbször ismételgetnek, ha szóba kerül Magyarország leghűségesebb városa. Sopron azonban jóval több a felsoroltaknál, ezt pedig most az odalátogatóknak is megmutatják tematikus séták keretében – derült ki a NYÁR 21 legutóbbi adásában.

A Duna Televízió nyári magazinműsora, a NYÁR 21 minden adásában Magyarország legkülönlegesebb helyeit és legizgalmasabb programjait mutatja be nézőinek. Balogh Zoltán riporter a legutóbbi adásban Sopronból köszöntötte a nézőket, ahol idén nyáron városnéző sétákkal várják a turistákat.

Az idegenvezetők által irányított, tematikus városnéző séták során a kirándulók a többi között felfedezhetik a műemlékekben gazdag, filmvászonra kívánkozó belvárosi tereket, a város borászati múltját, Wirtschaftsbürger városrészt és a Kékfrankos legendáját a napóleoni időkből. A legkisebbeket mesés városnéző kalandra várják, egy Tündérösvényen vezetik őket végig az Erzsébet-kerten és a Soproni Egyetem botanikus kertjén keresztül, akik pedig a macskaköves utcácskák helyett inkább a természetbe vágynak, azokat a Lővérekben található klimatikus gyógyhelyhez kalauzolják, ahol még jógázni is lehet – emelte ki a programok közül Udvardi Krisztina idegenvezető a bejátszásban. A további részletek a NYÁR 21 aktuális adásában tekinthetők meg:

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adások legjobb pillanataival.

A NYÁR 2021 aktuális adásai 60 napig visszanézhetők a Médiaklikken.

Borítókép: Sopron, 2021. június 6.
Kilátás a népszavazás 100. évfordulója alkalmából, a soproni Várkerületben felállított 30 méter magas óriáskerékről 2021. június 6-án. A látványosság július 11-ig marad a városban. Sopron és környékének lakossága 1921. december 14. és 16. között népszavazáson döntötte el, hogy az összesen 257 négyzetkilométernyi terület Magyarországhoz vagy Ausztriához tartozzon. Ez volt a trianoni békeszerződés egyetlen komolyabb területi revíziója, amit a nagyhatalmak elfogadtak. MTI/Filep István

További olvasnivalók