Nyár 23

Csúnyaföldön jártak a NYÁR 21 műsorvezetői

Perzselő nap, végeláthatatlan kopár síkság, apró legelők és halastavak – a magyar puszta számtalan írót és költőt ihletett meg az idők során, puritánsága ellenére azonban nemcsak az irodalom alkotóinak, hanem a turistáknak is vonzó úti cél. A NYÁR 21 keddi adásában Somossy Barbi és Forró Bence kirándultak a Hortobágyon, ahol az is kiderült, hol van és miről kapta a nevét az úgynevezett Csúnyaföld.

A Hortobágy a legtöbbeknek egy kietlen, szikes földterület, azonban a puszta szívében egy vízi paradicsom húzódik meg, amelyen Közép-Európa leglátványosabb kisvasút útvonala kanyarog. A számtalan madárfaj számára otthont adó halastavakat az I. világháború idején kezdték el kialakítani a Csúnyaföld nevű mocsár helyén, amelynek történetéről Szilágyi Attila természetvédelmi őr mesélt a Duna Televízió műsorvezetőinek, Somossy Barbinak és Forró Bencének. A bejátszóból a nézők megtudhatták, miért nevezik a hortobágyi területet a helyiek Csúnyaföldnek, de a Kilenclyukú híd legendájára és más izgalmas alföldi történetekre is fény derült. A további részletek a NYÁR 21 aktuális adásában megtekinthetők.

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adások legjobb pillanataival.

A NYÁR 2021 aktuális adásai 60 napig visszanézhetők a Médiaklikken.

További olvasnivalók