Nyár 23

Rátonyi Krisztának nemcsak a mikrofon, hanem a népviselet is jól áll

Az Észak-Alföld festői szépségű településén, Berettyóújfaluban járt Rátonyi Kriszta a NYÁR 21 riportereként. A bejátszóban történelmi és kulturális érdekességeket ismerhettek meg a közmédia nézői a Hajdú-Bihar megyei településről, és azt is megcsodálhatták, milyen jól áll népviselet a közmédia műsorvezetőjének.

A Duna Televízió délelőtti magazinműsorában, a NYÁR 21-ben ezúttal a Berettyó folyó partján fekvő, több mint 14 ezer lelket számláló várost, Berettyóújfalut ismerhették meg a nézők. Rátonyi Kriszta a helyiek segítségével fedezte fel a települést, akinek Bagdi László történész mesélt a herpályi Csonkatorony legendájáról. A folytatásban kenyérlángos sült, majd népdal szállt a Barcsay-kertben és szoknyák perdültek a Bajnóca Néptánc Egyesület táncosain. A hagyományőrző programoknak a műsorvezető sem tudott ellenállni: népviseletbe bújt és elsajátított néhány lépést a helyi néptánccsoport tagjainak segítségével.

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adásokból láthatnak válogatást a nézők.

A NYÁR 2021 aktuális adásai 60 napig visszanézhetők a Médiaklikken.

További olvasnivalók