×
Nyár 21

NYÁR 21 – Bosszúból épült a Szalajka-völgyi templom

Felfedező túrára indult a Szalajka-völgyben Forró Bence. A NYÁR 21 műsorvezetője óriások birodalmába csöppent a bosszúból épült református templomnál, majd igazi Indiana Jones-ként robogott a meredek kisvasúton.

A Szalajka-völgy az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelye, amely minden évszakban várja a természetbe vágyókat. A Duna Televízió műsorvezetője is bejárta a környéket. Elsőként Szilvásvárad egyik büszkeségének számító Református kerektemplomba látogatott, amelynek hatalmas fa kapuját egy óriási, mesebelinek tűnő kulccsal nyitotta ki Forró Bence. A kaland Magyarország legmeredekebb – fogaskerék nélküli – kisvasút vonalán folytatódott, az erdei robogás olyan érzést kelt, mintha egy Indiana Jones-filmbe csöppenne az ember.

Hogy miért nevezik bosszúból épültnek a Református kerektemplomot, és hogy milyen látvány tárul a kiránduló szeme elé a Fátyol-vízesésnél, az kiderül a NYÁR 21 videójából, amelyet itt megnézhet:

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adásokból láthatnak válogatást a nézők.

További olvasnivalók