Szerb nemzetiségi műsor – 22. hét

A május 27. és június 2. közötti adások tartalmából.
 

Május 27.,hétfő:
Műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival.
Vendégünk lesz Gyurity Milán, a bp-i Krug Művészeti Egyesület elnöke, amely szervezet a múlt héten Pro cultura minoritátum Hungariae kitüntetésben részesült.
A szerbiai idegenforgalmi dolgozók egy csoportja múlt pénteken Szegeden járt egy tanulmányi kirándulás keretén belül – műsorrésztvevő: Koczán László, a csoport vezetője, idegenvezető.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Május 29.,szerda:
Műsorunkban szó lesz a battonyai Szerb Óvoda nagy csoportosainak ballagási ünnepségéről – műsorrésztvevő: Nyári Melinda, a battonyai Szerb Ált.Iskola és Óvoda igazgatója
Az újvidéki NERA Néptánccsoport vette át a Bakán Kulcsát Mórahalmon – milyen programokkal fogják meglepni, örvendeztetni a nagyérdeműt a népszerű városkában – erre válaszol Ivana Miletic, a néptáncsoport művészeti igazgatója.
Szó lesz a Bp-i Szerb Önkormányzat üléséről – interjúalany Rusz Boriszláv elnök
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Május 30.,csütörtök:
Műsorunkban szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről, valamint, a battonyai Szuferini Szerb Néptáncegyüttes temesvári fellépéséről – műsorrésztvevő: Nyári Melinda, a néptáncegyüttes művészeti vezetője.
Deszken régiós szerb szavalóverseny volt, pontosabban, a gyerekek a szép kiejtés (szerb nyelvből) mérettették meg magukat – műsorrésztvevő: Gyukinné Brczán Szpomenka, a zsüri egyik tagja.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Május 31., péntek:
Mai műsorainkban szólunk a bajai szerb búcsúról (Műsorrésztvevők: Eric Milán, pécsi parókus, a búcsú szónoka, Jovan Bibic atya, a bajai szerb parókia adminisztrátora, Dusan Markovic, a búcsú házigazdája, Borislav Avramovic, a Zombori Olvasókör elnöke, aki a jövő évre vállalta a „komaságot”)
Beszélünk a SZOÖ Közgyűléséről is.
Vendégünk lesz Rusz Milán, a Mo-i Szerb Színház igazgatója, aki a holnap kezdődő Jelen/Lét Fesztiválról beszél de lesznek még hírek tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Június 1., szombat:
Kívánság műsor

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Június 2., vasárnap:
A műsor első felében kívánság műsor lesz, míg a második felében ismétlések a hét anygaiból.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Borítókép: Unsplash

Olvasson tovább