Szerb nemzetiségi műsor – 49. hét

A december 4-10. közötti adások tartalmából.
 

December 4., hétfő:
Műsorunkban szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről és a hozzá kapcsolódó szokásokról.
30 éves az önálló bp- Szerb Iskola és Gimnázium (Műsorrésztvevők: dr Lásztity Jovánka iskolaigazgató, Szimity Milosné, az iskola első igazgatója, Djordje Milicevic, a régióban élő szerbekért felelős miniszter)
Lesz rádiós híd a Vajdasági Rádióval, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 5., kedd:
Műsorunkban szólunk a Mohácsi Szerb Önkormányzat közmeghallgatásáról -műsorrésztvevő: Sztipanov Szlobodánné, a választott testület alelnöke
Szintén az említett baranyai városban első alkalommal rendezték meg a Szekó József Nemzetközi Utánpótlás Labdarugó Tornát, amelyet az apatini (szerbiai) Mladost csapata nyert meg (műsorrésztvevők: Uros Loncar, csaparkapitány, Strahinja Sucevic, játékos és Strahinja Delic edző) Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 6., szerda:
Műsorunkban szó lesz a Magyar Palament Nemzetiségi Bizottságának tegnapi üléséről_Műsorrésztvevő: Alexov Lyubomir, szerb szószóló
Vendégünk lesz Djordje Milicevic, a régióban élő szerbekért felelős tárca nélküli miniszter aki az Új Stratégia kidolgozásának fontosságáról beszél.
A Szerb Országos Önkormányzat és a Szerb Intézet idén is meghirdette a néprajzi pályázatát: Három dolgozat érkezezett be – ezekről beszél Lásztity Péró, a bp-i Szerb Intézet igazgatója. Lesznek még hírek, tudósítások ás más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább