Szerb nemzetiségi műsor – 46. hét

A november 13-19. közötti adások tartalmából.
 

November 13., hétfő:
Műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival, valamint szó lesz a Fővárosi Szerb Önkormányzat csütörtöki üléséről (műsorrésztvevő: Rusz Boriszláv, a Bp-i Szerb Önkormányzat elnöke
Vendégünk lesz Gyurity Milán, a Krug (Kör) Művészeti Egyesület elnöke, hiszen, az említett Egyesület a közelmúltban kitüntetést vehetett át Lukiján budai püspöktől.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

November 14., kedd
Műsorunkban szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről és a hozzá kapcsolódó szokásokról.
Vendégünk lesz Gyurity Milán, festő és grafikus aki a múlt héten Koszovón járt és részt vett a Prizreni Ősz c. művészkolónia munkájában.
Tudósítunk a Magyarbólyi Szerb Önkormányzat üléséről is, de lesznek hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

November 15., szerda:
A műsorban szó lesz a Budakalászi Szerb Önkormányzat közmeghallgatásáról (Műsorrésztvevő: Vertetics Szlobodán, a választott testület alelnöke)
Az erdősmecskei szerb templom harangja 35 év szünet után újra szól (Műsorrésztvevők: Érity Milán atya, az erdősmecskei parókia adminisztrátora, Vility Jován, bolmáni hívő, aki megjavította a harangot és Grubics Márton, a templom gondnoka)
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

November 16., csütörtök:
Műsorunkban szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről és a hozzá kapcsolódó szokásokról.
Beszámolunk a Pécsi Szerb Önkormányzat üléséről is.
Pélmonostoron tegnap nemzetközi kerekasztal volt a magyarországi, baranyai szerbek optálása 100. évfordulója alkalmából. A fórumon magyarországi, szerbiai és horvátországi szakemberek ismertették a legújabb tudományos kutatások eredményeit – közöttük volt interjúalanyunk Lásztity Péró, a bői- székhelyű Szerb Intézet igazgatója is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

November 17., péntek:
Műsorunkban szólunk a helyi szerb templomról megnyílt kiállításról Erdősmecskén(műsorrésztvevők: Schmit Péter, kiállítás fő szervezője, Érity Milán atya, az erdősmecskei parókia adminisztrátora)
A 9. kerületi Szerb Önkormányzat keresztet fog állítani azon a helyen ahol valaha szerb temető állt – műsorrésztvevő: Lásztity Péró, a Szerb Intézet igazgatója
Dárdán bemutatták a Szerb Letopist, amely 1824-ben indult útjára és a folyóirat azóta is megjelenik (Műsorrésztvevők: Milan Micic, a Matica srpska főtitkára, Milena Kulic, a Matica tudományos munkatársa)
Megjelent a pomázi Arso Sosic verseskötete – ki volt Ő, illetve a kiadványról annak felelős szerkesztője Dujmov Dragomir beszél.
Újvidéken a Matica srpska-ban megemlékeztek Petőfi Sándorról – erről is lesz egy tudósítás, de természetesen lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Borítókép: Mikrofon (Fotó: Pixabay)

Olvasson tovább