Szerb nemzetiségi műsor – 12. hét

A március 20-26. közötti adások tartalmából.
 

Március 21., kedd:
Műsorunkban tudósítunk a Bajai Szerb Önkormányzat üléséről.
A Lippói Szerb Önkormányzat is megtartotta idei első ülését – interjúalany: Popovics Miklós, a választott testület elnöke
A Vajdasági Írók szövetsége megnevezte az idei győztes írót – bemutatjuk ki az.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Március 22., szerda:
Műsorunkban szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről, valamint a mohácsi Szerb Klubban megtartott hagyományos borversenyről (interjúalany: Sztepanov Radován, a Mohácsi Szerb Önkormányzat tagja, a verseny fő rendezője)
A budapesti Krug Galéria hétfő óta minden nap nyitva van 15 és 19 óra között – erről és a jövőbeni programokról beszél Gyurity Milán, a Krug elnöke.
Cacak város tegnap óta Szerbia Kulturális Fővárosa – erről is lesz egy dolgozat (Műsorrésztvevők: Milun Todorovic Cacak polgármestere, Maja Gojkovic, szerb kulturális miniszter)

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 23., csütörtök:
Műsorunkban szólunk a Zora Egyesület “újjáélesztéséről” , hiszen az említett egyesület dr Urosevits Danilo, történész és muzeológus halála után egy ideig nem működött, most azonban a budapesti szerb fiatalok egy része úgy döntött, hogy újra útjára indítja a kulturális szervezetet – műsorrésztvevő: Krkeljic Mirkó, az egyesület elnöke
Budapesten tegnap este könyvbemutató volt a Srpski venac Szerb Kulturális Központban műsorrésztvevők: David Kecman Dako, a könyv szerzője, Dujmov Dragomir, magyarországi szerb író
A deszki Bánát Szerb Néptáncegyüttes szenior csoportja holnap útra indul Szerbiába, Kraljevóba, ahol Nemzetközi Szenior Folklórfesztivál lesz – műsorrésztvevő: Brczán Krisztifor, az együttes elnöke.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekeségek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 24., péntek:
Műsorunkban szó lesz a nemzetiségi civil szervezeteknek BGA Zrt. által megítélt összegekről, amelyek a 2023. évi működési költségeket fedezik – műsorrésztvevő: Bogdán Péter, a BGA Zrt. Nemzetiségi Albizottságának elnöke
Vendégünk lesz Brczán Krisztifor, a Bánát Szerb Közhasznú Kulturális Egyesület elnöke, hiszen az Egyesület kezdeményezte, hogy a deszki aranyhímzés bekerüljön a Nemzeti Regiszterbe.
Bemutatjuk a Bora Stankovic irodalmi díj győztesét, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Március 25., szombat:
ÉLŐ Kívánságműsor

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 26., vasárnap:
A műsor első felében zenei kívánságokat teljesítünk, míg a második felében megismételjük azokat az anyagokat, amelyek véleményünk szerint külön jelentőséggel bírtak az elmúlt hét műsoraiban.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább