Szerb nemzetiségi műsor – 46. hét

A november 14-20., közötti adások tartalmából.
 

November 14., hétfő:
– Mai műsorban szó volt a szerb egyházi ünnepről és a hozzá kapcsolódó szokásokról. Volt rádiós hidunk a Vajdasági RTV-vel – benne röviden figyelmet szenteltünk a valamikori szegedi szerb felekezeti iskolának, amelyről könyv jelent meg – műsorrésztvevő: Branka Petrovic, a könyv szerzője.
– Pécsett a helyi szerb önkormányzatnak közmeghallgatása volt – interjúalany Gorjánác Radován, a választott testület elnöke.
– Budapesten könyvbemutató volt Nikola Teláról – műsorrésztvevő: Ana Atanaskovic, szező

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

November 15., kedd:
– Műsorunkban részletesen beszélünk a valamikori szegedi szerb felekezeti iskolának szentelt könyvről, amelynek bemutatója a szegedi Szerb Klubban volt – műsorrésztvevő: Branka Petrovic, a könyv szerzője.
– A budakalászi Rozmarin Szerb Néptáncegyüttes tagjai kétnapos kirándulás keretén belül megtekintettek számos szerb templomot és nevezetességet Pest megyében, valamint Baranya megyében – erről beszél Kosznovszki Zorica, az együttes alelnöke.
– Beszélünk az Ortodoxiáról szóló fénykép pályázatról, de lesznek hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

November 16., szerda:
– Műsorunkban szó lesz a szerb egyházi ünnepről, valamint, a hozzá kapcsolódó szokásokról.
– Szegeden, a bp-i Szerb Gimnázium Énekkarának koncertjével végett érnek az idei „Szerb kultúra napjai Szegeden.” – a két hónapos programsorozat összegzésére Rádity Milenkót, a Szegedi helyi Szerb Közösség elnökét, fő szervezőt kértük fel.
– Vendégünk lesz Brczán Krisztifor, a deszki Bánát Szerb Kulturális Egyesület elnöke, aki Újvidéken egy folklór továbbképzésen oktatott bánáti táncokat.
– Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

November 17., csütörtök:
Műsorunkban elsőként szó lesz a Pécsett tegnap megnyílt „Történetek a szomszédságból” c. fotókiállításról, amely a száz éve elhunyt Pechán Józsefnek emel emléket -műsorrésztvevők: Őexelenciája Ivan Todorov, Szerbia budapesti nagykövete, Sanja Zigic, Verbász Közgyűlésének elnöke, Vesna Grgurovic, Verbász Városa Múzeumának igazgatója.
Vendégünk lesz Senad Emra, a Szegedi Szerb Önkormányzat alelnöke, aki a szombati Szerb Zenei Estről beszél műsorunknak.
Budapesten, a Krug Galériában kiállítás nyílt – műsorrésztvevők: Ivana Kunc, Szerbia budapesti nagykövetségének tanácsosa, Gyurity milán, a Krug elnöke, Jasa Opavski, a Stafelaj Múzeum tagja, festő.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

 

Olvasson tovább